sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Hankintoja

Viime aikoina on tullut tehtyä jotain pieniä askarteluun liittyviä hankintoja. Tässä niistä muutama.


Nämä Washiteipit kotiutin Teippitarhasta...

 

ja tämän kolmen teipin setin puolestaan Etsystä. Laskeskelin tuossa, että teippejä on kertynyt mulle jo yli 60 rullaa, hups. Onneksi teipit ovat kuitenkin melko edullisia, joten niitä voi keräillä ihan hyvillä mielin. :)

 

Nämä stanssit ovat puolestaan eilisen kauppakierroksen hankintoja. Mieheke osti nämä mulle (kiitos <3) kun pyörähdettiin pikaisesti Lahden Sinellissä. Kolmiostanssi olikin ollut hankintalistalla jo melko pitkään erästä tiettyä projektia varten. :)

maanantai 24. syyskuuta 2012

Hyrr hyrr hyrrä

Jotta homma ei kävisi liian yksitoikkoiseksi, täytyy päiväpeiton virkkaamisen ohessa näpertää välillä myös jotain muuta. Ostin reilu viikko sitten Sinellistä kulmanpyöristäjän ja eilen päätin vihdoin testailla sitä.


Testailun tuloksena syntyi tälläinen pirtsakka hyrräkortti, johon joskus muinoin löysin idean Pinterestistä. Paperit on My Mind's Eyen, samoin hyrrän keskellä oleva haaraniitti. Sekä hyrrä että niiden alla oleva kartonki on kohoteltu kohotarrapaloilla. Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. :)

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kurkistus keskeneräiseen

Pari postausta takaperin mainitsin alkaneeni virkata meille päiväpeittoa. Idea itse virkatusta päiväpeitosta on muhinut jo melko kauan, mutta lopullisen mallin päättäminen vei jonkin aikaa. Peittoprojekti on vasta ihan alkutekijöissään, mutta ajattelin kuitenkin näyttää teillekin millainen peitto on tekeillä. :)


Alunperin ajattelin tehdä peiton yhteen kiinnitetyistä isoäidinneliöistä.  Se idea lensi kuitenkin melko nopeasti roskakoriin nähtyäni tässä postauksessa esittelemäni aaltokuvioisen peiton. Ohjeen aaltokuvion virkkaamiseen löysin täältä.


Peiton malli on ihan täydellinen tv:n katselun ohessa virkattavaksi ja etenee suuresta koostaan huolimatta yllättävänkin nopeasti. Toistaiseksi olen virkannut 1-2 raitaa päivässä (1 raita=4 kierrosta). Ensimmäisen version jouduin purkamaan, kun siitä oli tulossa liian leveä, joten kuvassa näkyvä aikaansaannos on syntynyt kuluneen viikonlopun aikana. :)

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Patalappuja à la carte

Kerroin viime viikolla tilanneeni patalappuihin liittyvän kirjan. Eilen sain kirjan vihdoin käsiini ja nyt ajattelin vinkata siitä myös teille, sillä ainakin itse ihastuin hurjasti kirjan ulkoasuun ja ohjeisiin.


Kyseessä on siis Taito Uusimaa ry:n ja Jaana Vehkasalon Patalappuja à la carte. Kirja sisältää 26 erilaista patalappuohjetta, sekä muutaman reseptin.


Jo kirjan sisäkansi antaa vinkkejä siitä, millaisia ihanuuksia on luvassa.


Kirjassa on ohjeita kuviollisiin patalappuihin, kaksinkertaisiin patalappuihin ja kohokuviollisiin patalappuihin. Lisäksi ohjeet on jaettu kolmeen ryhmään niiden vaikeusasteen mukaan. Tässä kuvia muutamista kirjan ohjeista.







Jos pidät virkkaamisesta, suosittelen ehdottomasti hankkimaan kirjan omaksesi. Itse ostin oman kirjani Adlibriksestä edulliseen 20 euron hintaan. :)

torstai 13. syyskuuta 2012

Se toinen lehtikotelo

Melkoista haipakkaa on tämäkin viikko ollut, mutta jotain pientä on kuitenkin tullut näperrettyä. Olen mm. aloittanut virkkaamaan meille päiväpeittoa. Siitä lisää joku toinen kerta. Nyt tulin kuitenkin esittelemään teille jotain muuta. Moni teistä uusista lukijoista löysi blogiini Teipbailut -kisan kautta, johon osallistuin teippaamallani lehtikotelolla. Toinenkin lehtikotelo on viimein saanut washi -teippiä ylleen ja näyttää nyt tältä.


Kotelossa on käytetty vain kuutta samaa teippiä kuin aikaisemmassa, kaikki muut ovat uusia hankintojani. En halunnut tehdä kahta samanlaista koteloa, minkä vuoksi käytin mahdollisimman paljon erilaisia teippejä. :)


Tässä vielä kuva lehtikoteloista omalla paikallaan askarteluhuoneessani. Kehykset ovat tuossa väliaikaisesti odottamassa käsittelyyn pääsyä. :)

tiistai 11. syyskuuta 2012

Tunnustus


Sain Looking for Clementines -blogin Tuulilta ihanan tunnustuksen. Kyseessä onkin ensimmäinen saamani tunnustus, joten iso kiitos tästä kunniasta! :)

Tunnustuksen säännöt ovat seuraavanlaiset:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, jolta sait sen.

2. Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro heille siitä.

3. Kopioi Post it -lapun kuva ja liitä blogiisi.

4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain Post it -lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Tunnustus on tainnut jo melko monessa blogissa kiertääkin, mutta itse jaan tunnustuksen seuraaville blogi -ihanuuksille:





maanantai 10. syyskuuta 2012

Virkkausinspiraatiota osa 2

Viime viikko oli melkoista haipakkaa ja sen vuoksi blogikin on jäänyt vähemmälle huomiolle. Tällä viikolla ehdin toivottavasti taas panostaa postailuun enemmän, sillä aiheita kyllä olisi. :)

Nyt puolestaan tulin jakamaan teille muutaman virkkausaiheisen kuvan, joista olen itse viime aikoina inspiroitunut. Kaikki kuvat on bongattu Pinterestistä. Alkuperäisille sivuille voit linkata itsesi esimerkiksi Pinterest -profiilini kautta. Linkki sinne löytyy tuosta oikeasta sivupalkista. :)


En ennen juurikaan välittänyt keltaisesta väristä, mutta viime aikoina olen jostain syystä hurahtanut siihen totaalisesti. Sitä onkin eksynyt muun muassa tehosteväriksi meidän keittiöön. Tässä peitossa inspiroi värien lisäksi myös tuo aaltoileva kuvio.


Virkattuja kukkia on tullut tähän mennessä vastaan melkoinen määrä, mutta tämä on ehkä hienoin jonka olen koskaan nähnyt. Harmi, etten ole löytänyt siihen ohjetta. Omat virkkaustaitoni kun ovat vielä sen verran rajalliset, etten osaa kuvan perusteella päätellä kuinka kyseinen luomus on toteutettu.


Pöllöfriikkinä en voinut olla ihastumatta näihin pöllöpehmoleluihin. Mahtava lahjaidea esimerkiksi kummilapselle, kunhan napit ompelee kiinni kunnolla etteivät ne irtoa leikeissä. Tätä taitaa olla pakko kokeilla jossain vaiheessa. :)


Tässä vanhat käyttämättömäksi jääneet rannerenkaat on hyödynnetty virkkauksessa. Näitä voi käyttää esimerkiksi pieninä kehyksinä seinällä, roikkuvina koristeina ikkunassa tai alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan rannerenkaina. Suloisia ne joka tapauksessa ovat ja pienistä jämälankakeristäkin näitä saa tehtyä jo monta. :)


Virkattu lampunvarjostin sopisi hyvin tänne askarteluhuoneeseeni, jossa nyt roikkuu ennen keittiössämme asustanut Ikean massatuotantovalaisin. Täytyy pistää tämäkin idea hautumaan, mikäli sopiva kehikko sattuisi jossain vaiheessa tulemaan vastaan. :)


Viime postauksessa esittelemistäni pannulapuista neljä sai viikonlopun aikana uuden kodin, joten nyt voin hyvällä omallatunnolla suunnitella uusien virkkaamista. Tässä olisi yksi varteenotettava vaihtoehto. Tilasin viime viikolla myös erään aiheeseen liittyvän kirjan. Siitä lisää myöhemmin. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

maanantai 3. syyskuuta 2012

Jämälangat hyötykäyttöön

Kauan eivät jämälangat ehtineet niille virkkaamassani korissa pölyyntyä, kun keksin niille sopivan käyttötarkoituksen: patalaput. 


Inspiroiduin tästä Anu Harkin postauksesta, mutta muokkasin alkuperäistä ohjetta sen verran, että virkkasin joka toisen kierroksen ilman lisäyksiä. Koitin aluksi noudattaa ohjetta, mutta tuotoksistani tuli niin kupruilevia, että ne olivat kyllä kaukana patalapuista. Onneksi pienellä ohjeen muokkauksella homma alkoi sujua. :)


Alunperin ajattelin virkata kaksi patalappua, mutta sitten homma lähti vähän käsistä ja nyt niitä onkin kuusi. Jokaisessa värit hieman eri järjestyksessä, kuten kuvista näkyy. Äidille tosin jo tyrkytin puoliväkisin kaksi näistä, ettei meidän keittiön laatikot ole kohta ihan täynnä patalappuja. Näitä tekisi nimittäin mieli virkata vielä ainakin mustavalkoisena. :)


Näitä virkatessa tuli todettua, että jämälangat ovat yllättävän riittoisia, sillä sain käytettyä loppuun ainoastaan pari kerää. Onneksi maailma on kuitenkin jämälankaprojekteja pullollaan. :)

Ps. Ihan mahtavaa, että teitä lukijoita on viime päivinä tullut lisää näin runsain joukoin! Tervetuloa ja toivottavasti viihdytte juttujeni parissa. :)

Pps. Seikun sovellukset blogissa on meneillään arvonta blogin 2 -vuotis synttäreiden kunniaksi. Palkintona on lahjakortti voittajan valitsemaan suomalaiseen verkkokauppaan, joten kannattaa osallistua! :)