keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Askarteluhuoneessa

Postailin jokin aika sitten askarteluhuoneeni uusista hyllyistä. Postauksen kuvat olivat kuitenkin niin luokattoman huonoja, että päätin poistaa sen. Olen nyt muutamana aurinkoisena päivänä heilunut askarteluhuoneessani kameran kanssa, joten tässäpä tulee uusi postaus samaisesta aiheesta toivottavasti edes hieman parempien kuvien (ja pitkän selostuksen) kera.


Huoneen nurkassa majailee musta lipasto, joka kätkee sisäänsä paperileikkureita, papereita, korutarvikkeita ja kankaita. Lipaston päällä puolestaan löytyy Big Shot leikkuri, sekä erilaisia rasioita, joissa säilytän muun muassa Washi -teippejä. Erilaiset rasiat ja korit on mun suuri heikkous ja sen kyllä huomaa täällä askarteluhuoneessa.


Askarteluhuoneeni toimi tosiaan ennen myös vierashuoneena ja 120cm leveä sänky veikin huoneesta yli puolet. Jossain vaiheessa syksyä kuitenkin kyllästyin jatkuvaan tilanpuutteeseen ja päätettiin luopua vierassängystä kokonaan. Kissojen loikoilua lukuunottamatta sänky oli siihen mennessä ollut käytössä kerran, joten menetys ei ollut kovin suuri. Sänky sai uuden kodin anoppilasta ja minä sain vihdoin haaveilemani hyllyt. :) Tikapuun malliset hyllyt on tilattu Kodin1:stä. Samanlaiset hyllyt meiltä löytyy myös takkahuoneesta hieman kapeampina versioina, joten ne oli jo etukäteen toimiviksi havaittu. :) Tässä lähikuvia siitä, mitä hyllyiltä löytyy.


Vasemmanpuoleisen hyllyn ylimmältä hyllyllä säilytän kimalleliimoja ja -jauheita sekä erilaisia tehosteaineita. Esillä olevat värikkäät jauheet inspiroivat askartelemaan ja hyllyltä ne on myös helppo napata käyttöön. :)

Toiseksi ylin hylly on omistettu stansseille. Ennen säilytin kaikkia stansseja lipaston ylimmässä laatikossa, mutta pienen testailun jälkeen hylly on osottautunut huomattavasti käytännöllisemmäksi säilytyspaikaksi. Mustassa korissa majailevat Framelitsit ja muut ohuet stanssit omissa pakkauksissaan.


Keskimmäisellä hyllyltä löytyy toinen kehystämistäni perhoskorteista. Pahvisissa salkuissa säilytän akryylitimantteja, jämäpapereita ja erilaisia työkaluja, kuten kuumailmapuhallinta. Myös kesällä askartelemani tikkarikukat ovat edelleen tallella, eivätkä ole kadonneet parempiin suihin. :)


Ennen hyllyjen ostamista säilytin askarteluaiheisia kirjojani ja lehtiäni takkahuoneessa, mutta nyt niillekin on oma hylly. Onneksi vasemmanpuoleisessä hyllyssä on vielä tyhjää tilaa, koska tämä hyllylle ei kyllä mahdu enää yhtään ainoaa kirjaa. Kuten ylemmästä kuvasta näkyy, myös teippailemani Ikean lehtikotelot asustavat tällä hyllyllä. Niissä säilytän A4 -kokoisia kartonkeja ja kuviopapereita. Kirjojen alla olevalta hyllyltä löytyy joululahjaksi saamani tulostin, josta en tällä kertaa napannut kuvaa. Tulostin toimii langattomasti (nykytekniikka <3), joten sitä ei onneksi tarvinnut sijoittaa askartelupöydälle viemään kaikkea tilaa.


Oikeanpuoleisen hyllyn ylimmältä hyllyltä löytyy 9 pientä lasipurkkia (kahdessa koossa), joissa säilytän haaraniittejä ja muita pieniä koristeita. Myös osa paperikukista on lajiteltu purkkeihin värien mukaan. Purkkien kannet on maalattu mustaksi Plus Color -akryylimaalilla.


Cupcake -purkit ostin alunperin säilytyspurkeiksi keittiöön. Niille ei kuitenkaan ollut siellä juurikaan käyttöä, joten siirsin ne askarteluhuoneeseen. Settiin kuului myös violetti purkki, mutta se on valitettavasti mennyt rikki. Purkeissa ei tälläkään hetkellä ole mitään sisällä, mutta suloiset ne kyllä on! :) Hyllyn keskellä on toinen kehystämistäni perhoskorteista. Peltirasiassa säilytän ompelutarvikkeita. Rasian päällä olevat tavarat olen jo siirtänyt piiloon, koska en kestä ylimääräistä irtotavaraa. :D


Paikallisessa Robinhoodissa oli jossain vaiheessa syksyä tarjouksessa pieniä pahvisia säilytyslaatikoita. Laatikot olivat juuri sopivia 6x6 kokoisille kartongeille ja kuviopapereille, joten kotiutin niitä neljä kappaletta (taisivat maksaa yhteensä 12 euroa. Paperit mahtuivat kolmeen laatikkoon, joten sain samalla kätevän säilytyspaikan myös valmiille korteille. :)

Paikallisesta Robinhoodista on ostettu myös nämä fuksianpunaiset säilytyskorit. Koreissa säilytän muun muassa paperikukkia ja osaa leimasimista. Päällimmäisenä olevat leimasimet liittyvät erääseen salaperäiseen juttuun, josta kirjoittelen lisää kuun loppuun mennessä (todennäköisesti jo tällä viikolla). :)

Sellainen maratonpostaus tällä kertaa. Onnittelut, jos jaksoit lukea sen loppuun saakka. ;)

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Halusin tänne jonkun värikkään tapetin jossa on kukkia ja mieleistä saikin etsiä melko kauan. Mutta oon kyllä ollut supertyytyväinen tuohon! :)

   Poista
 2. Wau, miten hieno varasto askartelutarvikkeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onhan tuota tavaraa tosiaan kertynyt, mutta onneksi ne saa nyt pidettyä hyvässä järjestyksessä. :)

   Poista
 3. Kaikki on niin ihanasti järjestyksessä! Tuollaisesta ei ole tässä meidän huushollissa tietoakaan - varsinkin lankakeriä pyörii siellä täällä. Ja nyt kun kirjoittelen gradua, niin lähdekirjallisuutta ja kaikenmaailman papereita on pitkin poikin. Elättelen toiveita omasta askarteluhuoneesta, meidän pitää nimittäin etsiä piakkoin uusi koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Asuttiin vielä reilu puoli vuotta sitten kaksiossa ja siellä meillä oli kyllä tilaan nähden aivan liikaa tavaraa. Nyt on ihanaa kun on tilaa, kaikelle on oma paikkansa, eikä joka paikka pursua tavaraa. Ja pakko myöntää, että kyllä tätä omaa kotia tulee paljon paremmin pidettyä järjestyksessä kuin vuokra-asuntoa, oon jopa löytänyt itsestäni pienen siivousintoilijan. :D Meillä erityisesti langat on kissojen takia pidettävä visusti piilossa, tai ne joutuu parempiin suihin. Toivottavasti mieleinen koti askarteluhuoneella löytyy! :)

   Poista
  2. Meilläkin on tarkoituksena löytää ihan ikioma koti - ehkäpä sen siistinä pitäminen tosiaan onnistuisi paremmin kuin tämän opiskelijavuokra-asunnon (vaikka olen kyllä tosi kiintynyt tähänkin kotiin <3). Annat minulle toivoa siitä, että minustakin voisi tulla siivousintoilija jonain päivänä!! :D

   Blogissani on sinulle tunnustus! :)

   Poista
  3. Kyllä se sisäinen siivousintoilija sieltä vielä löytyy. ;) Ja kun on enemmän tilaa niin se siisteyden ylläpitäminen on kyllä huomattavasti helpompaa. Onnea oman kodin etsintään ja kiitos tunnustuksesta! :)

   Poista
 4. On kyllä niin sanaton tämän siisteyden ja järjestyksen edessä O.o Nii pal nätisti kaik paikoillaan.

  VastaaPoista
 5. Miten siistiä!.. Ihana askarteluhuone!

  VastaaPoista
 6. Aivan supersiististi kaikki järjestyksessä, vau! Kun on tarvikkeet nätisti ja siististi omilla paikoillaan, niin se ihan varmasti inspiroi enemmän tekemään niistä kaikkea! Minusta on tärkeetä löytää jokin tarvittava tarvike tai työväline heti, kun sitä tarvii. Sekamelskassa ei jaksa kauan tehä mittään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Eihän siitä mitään tuu, jos kaikki aika menee vaan tavaroiden etsimiseen. :)

   Poista
 7. Mistä on 5kuvan salkut?
  Laittaisitko linkin jos saa nettikaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkut on ostettu Tiimarista, mutta siitä on jo reilusti yli vuosi aikaa. Täältä http://lapsille.com/catalogsearch/result/?q=kartonkisalkku näyttäisi löytyvän jotain saman valmistajan salkkuja, mutta valitettavasti ei noita samoja kuoseja.

   Poista