maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tuunatut patakintaat

Sinellin Facebook -sivuilla kyseltiin vähän aikaa sitten, millaisia askarteluideoita ja -malleja lukijat haluaisivat nähdä Sinellin blogissa. Eniten ääniä sai tuunaus ja oma maaliskuun Design Team -pakettini liittyikin sopivasti kyseiseen aiheeseen. Paketista paljastui tällä kertaa Sizzixin stanssi, kaksi valkoista patakinnasta, vihreää muliinilankaa, valkoista muliinilankaa sekä fuksianpunaista polka dot kangasta. Paketissa olleiden tuotteiden lisäksi käytin kirsikanpunaista huopaa sekä kaksipuoleista liimakalvoa.


Aloitin patakintaiden tuunaamisen leikkaamalla kankaasta, huovasta ja kaksipuoleisesta liimakalvosta Big Shotin läpi mahtuvat palat. Irrotin liimakalvon toiselta puolelta suojamuovin ja painoin liimakalvon kiinni leikkaamiini kangas- ja huopapaloihin. Tämän jälkeen stanssailin huovasta ja kankaasta kuvioita saamallani stanssilla. Leikkasin stanssaamistani kukista varret irti ja aloin sommitella kuvioita patakintaiden päälle. 


Patakintaat ovat muuten samanlaiset, mutta kangas ja huopa ovat niissä käänteisessä järjestyksessä - toisessa siis huopakuviot kankaasta leikattujen kuvioiden alla ja toisessa toisinpäin, kuten kuvasta näkyy. Patakintaiden toisen puolen jätin tyhjäksi.


Kuvioiden kiinnittämisen jälkeen ompelin vielä kumpaankin patakintaaseen lehtiä vihreällä muliinilangalla. Ahtaan patakintaan sisällä ompeleminen oli melko hankalaa (eikä ompelu muutenkaan ole vahvinta osaamisaluettani), joten sen vuoksi ompelin vain kaksi lehteä kumpaankin. Nekin tuovat kuitenkin patakintaiden ilmeeseen jo kivan lisän. Halutessaan nuo lehdethän voisi tehdä myös esimerkiksi kankaasta tai huovasta. :)

5 kommenttia:

 1. söpöt! käy hyvin yhteen tämän sun blogin taustan kanssa ;)

  VastaaPoista
 2. mut nythän noi on molemmat saman käden hanskoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne on. :) Nämä menee kuitenkin malliksi Sinellin myymälään, eikä varsinaiseen käyttöön. Joten sinällään sillä ei ole mitään väliä. Ja itse ainakin käytän useimmiten vain yhtä hanskaa. Samalla tavallahan tuon voi toki toteuttaa myös toiselle puolelle. :)

   Poista