keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Uusia tuulia

Blogissa on viime aikoina ollut tavallista hiljaisempaa ja postauksia on ilmestynyt melko harvakseltaan. Hiljaisuuteen on kuitenkin ollut hyvä syy ja se paljastuu nyt: minusta tuli tällä viikolla osuuskuntayrittäjä! :) 

Osa teistä lukijoista on seurannut myös vanhaa blogiani, jossa muun muassa myin itse tekemiäni koruja. Nyt olen palannut takaisin tämän rakkaan harrastuksen pariin ja vienyt sen astetta pidemmälle. Ja samalla toteuttanut yhden pitkäaikaisista haaveistani. :)

Kävin eilen liittymässä Lahden alueen osuuskunta Starttiin. Lahden Startti on monialainen työosuuskunta, jonka päätavoitteena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus työllistää itsensä hyödyntämällä omaa liikeideaansa. Koin Startin olevan itselleni paras vaihtoehto, koska korujen myyminen on itselleni sivutoimista, eikä tarkoituksenani näin ollen ole elättää itseäni ainoastaan koruja myymällä.

Tavanomaisen yrittäjän tavoin hoidan itse tuotteiden valmistuksen, myynnin ja markkinoinnin sekä toimituksen. Liiketoiminnastani syntyvät tulot ja menot tilitän osuuskuntaan, joka pientä korvausta vastaan hoitaa puolestani kaikki paperiasiat ja maksaa minulle palkan.

Korujen valmistaminen, kuvaaminen ja kaikkien niiden myymiseen liittyvien asioiden valmistelu on viime aikoina vienyt melko paljon aikaani, enkä ole juurikaan ehtinyt muiden käsitöiden pariin. Nyt suurin osa valmisteluista on onneksi tehty ja aikaa jää myös muille harrastuksille.

Korujani voi tällä hetkellä ostaa niitä varten tekemästäni blogista. Tarkoitukseni on kuitenkin avata koruilleni virallinen verkkokauppa mahdollisimman pian. Kaikkia valmiina olevia koruja en ole vielä ehtinyt kuvata, joten koruja on lähipäivinä tulossa myyntiin vielä jonkin verran lisää. Korublogiini voit klikata itsesi TÄSTÄ.

Tässä muutamia esimerkkejä myynnissä olevista koruista: 

Aika näyttää mihin tämä polku vie, mutta jo tässä vaiheessa olen tosi ylpeä siitä, että uskalsin toteuttaa yhden pitkäaikaisista haaveistani. :)

12 kommenttia:

 1. Onnea yrittäjälle! :) Tuollainen toiminta ollut itselläkin haaveissa ja siellä se saa vielä muhitellakin rauhassa ja odottaa sopivaa aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu ei näitä päätöksiä hetkessä tehdä. Itsekin oon miettinyt tätä jo viime syksystä asti ja nyt päätin vihdoin koittaa siipiäni. :)

   Poista
 2. Mahtava juttu! Paljon onnea uudelle yritykselle! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea! Näin upeat työt vievät tuoretta yrittäjää varmasti hienosti eteenpäin!

  VastaaPoista
 4. Ihania koruja, paljon tsemppiä yrittäjyyteen! :)

  VastaaPoista
 5. Hei mahtavaa, onneksi olkoon! Unelmiin täytyykin uskaltaa tarttua, ja tehdä niistä totta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tuo on ihan totta. Eihän sitä mitään saavuta, jos ei edes yritä. :)

   Poista