maanantai 17. kesäkuuta 2013

Isoäidin raparperipiirakka


Appivanhempani kävivät eilen meillä kylässä ja toivat mukanaan ison kasan raparperia. Leipomisinspiraatio iski samantien kun sain raparperit käsiini ja päätinkin heti illalla pyöräyttää niistä piirakan. Piirakkaan tosin kului vain pari vartta, eli jotain muitakin raparperiherkkuja täytyisi vielä kehitellä. :)

Arvoin melko kauan erilaisten ohjeiden välillä, mutta lopulta päädyin kokeilemaan Kotilieden sivuilta löytymääni ohjetta, joka kuului näin:

Isoäidin raparperipiirakka:

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

5 dl raparperia paloiteltuna
1/2 dl tummaa sokeria tai fariinisokeria (itse käytin jälkimmäistä)

Pinnalle:

3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1/2 dl kermaa (itse laitoin 1 dl)

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja vesi, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle raparperipalat ja sokeri (itse sekoitin nämä ensin keskenään). Kypsennä 200 -asteisen uunin alaosassa kymmenisen minuuttia (itselläni piirakka oli keskitasolla).

2. Sekoita kananmunat, vaniljasokeri, sokeri ja kerma. Kaada seos vuokaan ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin värin (itselläni tähän meni noin 15 minuuttia).

1 kommentti:

  1. Hei. Herkulta näyttää!

    Keittelin muutama viikko sitten raparperikiisseliä ja siihen kun kermavaatokeon laittoi päälle niin ai että! <3

    VastaaPoista