Appivanhempani
kävivät eilen meillä kylässä ja toivat mukanaan ison kasan raparperia.
Leipomisinspiraatio iski samantien kun sain raparperit käsiini ja
päätinkin heti illalla pyöräyttää niistä piirakan. Piirakkaan tosin
kului vain pari vartta, eli jotain muitakin raparperiherkkuja täytyisi
vielä kehitellä. :)
Arvoin
melko kauan erilaisten ohjeiden välillä, mutta lopulta päädyin
kokeilemaan Kotilieden sivuilta löytymääni ohjetta, joka kuului näin:
Isoäidin raparperipiirakka:
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl raparperia paloiteltuna
1/2 dl tummaa sokeria tai fariinisokeria (itse käytin jälkimmäistä)
Pinnalle:
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1/2 dl kermaa (itse laitoin 1 dl)
1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja vesi, sekä keskenään
sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille. Kaada päälle raparperipalat ja sokeri (itse sekoitin nämä
ensin keskenään). Kypsennä 200 -asteisen uunin alaosassa kymmenisen
minuuttia (itselläni piirakka oli keskitasolla).
2.
Sekoita kananmunat, vaniljasokeri, sokeri ja kerma. Kaada seos vuokaan
ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja
piirakka saanut kauniin värin (itselläni tähän meni noin 15 minuuttia).
Hei. Herkulta näyttää!
VastaaPoistaKeittelin muutama viikko sitten raparperikiisseliä ja siihen kun kermavaatokeon laittoi päälle niin ai että! <3