sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Tuunattu seinäkoriste

Meillä on tämän kesän projektina uudistaa hieman meidän kaltoin kohdeltua pihaa. Viime kesänä keskityttiin remontointiin talon sisällä, joten pihan kunnostaminen oli pakko jättää suosiolle tälle kesälle. Tähän mennessä ollaan muun muassa haravoitu muutama peräkärryllinen lehtiä, kiskottu irti järjetön määrä juuria ja pensaita, katkottu ylimääräisiä oksia ja istutettu uutta nurmikkoa.

Ollaan myös sisustettu takapihan terassia hieman kauniimmaksi lyhdyillä ja kukilla. Vanhojen lattiaristikoiden tilalle pitäisi vielä nikkaroida uudet ja terassin kaiteetkin kaipaisivat pintaansa uutta maalia. Muutama viikko sitten ostin terassille metallisen perhoskoristeen Kodin Terrasta. Perhosen ruostetta jäljittelevä väri ei kuitenkaan miellyttänyt omaa silmääni lainkaan, joten tiesin jo ostohetkellä perhosen tarvitsevan hieman tuunausta ennen käyttöönottoa. 


Tässä perhonen alkuperäisessä ulkoasussaan. Tässä vaiheessa perhosen pintaa on jo hieman hiottu hiekkapaperilla, mutta alkuperäinen väri näkyy silti vielä hyvin. Mukana myös vauhdikas kuvausassistentti Tofu.


Koska en halunnut peittää perhosessa koristeena olleita kirkkaita kiviä, päätimme (Tofun lisäksi tuunausassistenttina toimi siis miehekkeeni, joten siksi monikko) peittää ne maalauksen ajaksi. Laitoimme kivien päälle maalarinteippiä ja painelimme sen tiiviisti kiinni kiven ympärille.


Kun maalarinteippi oli huolellisesti kiinnitetty, leikkasimme ylimääräisen teipin pois askarteluveitsellä. Sitten päästiinkin jo maalaamaan!


Spraymaalista lähtee sen verran paha katku, että maalaaminen on mahdollisuuksien mukaan parasta suorittaa ulkona. Vaikka musta nurmikko saattaisikin olla ihan tyylikäs, päätimme käyttää perhosen alla sanomalehdillä suojattua ohutta levyä. Maalaamiseen käytimme tosiaan mustaa, mattapintaista spraymaalia, jota oli jäänyt yli aiemmista projekteista.  Kun perhonen oli saanut tarpeeksi maalia pintaansa, annettiin sen kuivia rauhassa autotallissa.


Tässä vielä kuva valmiista perhosesta terassimme seinällä. Itse tykkään lopputuloksesta kovasti ja perhonen sopii hyvin yhteen mustavalkoisen talomme kanssa. :) 

Mitä mieltä olet, oliko tuunaus vaivan arvoista 
vai oliko perhosen kauniimpi alkuperäisessä ulkoasussaan? :)

1 kommentti:

  1. Ehdottomasti parempi tuunattuna:) Hieno tuli...

    T: Mäkin haluan tollasen

    VastaaPoista