sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kurkistus keskeneräiseen

Pari postausta takaperin mainitsin alkaneeni virkata meille päiväpeittoa. Idea itse virkatusta päiväpeitosta on muhinut jo melko kauan, mutta lopullisen mallin päättäminen vei jonkin aikaa. Peittoprojekti on vasta ihan alkutekijöissään, mutta ajattelin kuitenkin näyttää teillekin millainen peitto on tekeillä. :)


Alunperin ajattelin tehdä peiton yhteen kiinnitetyistä isoäidinneliöistä.  Se idea lensi kuitenkin melko nopeasti roskakoriin nähtyäni tässä postauksessa esittelemäni aaltokuvioisen peiton. Ohjeen aaltokuvion virkkaamiseen löysin täältä.


Peiton malli on ihan täydellinen tv:n katselun ohessa virkattavaksi ja etenee suuresta koostaan huolimatta yllättävänkin nopeasti. Toistaiseksi olen virkannut 1-2 raitaa päivässä (1 raita=4 kierrosta). Ensimmäisen version jouduin purkamaan, kun siitä oli tulossa liian leveä, joten kuvassa näkyvä aikaansaannos on syntynyt kuluneen viikonlopun aikana. :)

5 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta! Minä haluaisin virkata tai kutoa torkkupeiton, mutta en vaan ole päässyt alkuun, kun niin paljon muutakin tekisi mieli tehdä, ettei oikein tiedä mistä aloittaisi. :)

  VastaaPoista
 2. Oi vitsit kuinka kiva! Ja ohjeesta päätellen aika helppokin virkata. Jotenkin mulla on ollut sellanen kuva, että tällänen aaltokuvio on vaikea tehdä..hmm.. tätä täytyy kyllä kokeilla. :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Sirpa: Kiitos! Tuo taitaa olla se ikuisuusongelma kaikkien käsityöihmisten keskuudessa. :)

  Santtu: Mulla oli sama ennakkoluulo. Kai sitä ajattelee, että vähänkin erikoisempi kuvio tarkoittaa aina automaattisesti sitä että se on vaikea. :D Mutta tuo on tosiaan ihan superhelppo! :)

  VastaaPoista
 4. Tästä tulee varmasti ihan mahtava! Oonki etsiskellyt jotain kivaa mallia, jolla tekisin veljen talvella syntyvälle vauvalle peiton, tässähän ois kiva malli siihen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Malli on tosiaan kiva ja simppeli! Ja pieni vauvanpeitto syntyy kyllä tuolla mallilla nopsasti, tuota meidän n. 2m x 2m kokoista päiväpeittoa saa hetken aikaa virkkailla. :D

   Poista