maanantai 3. syyskuuta 2012

Jämälangat hyötykäyttöön

Kauan eivät jämälangat ehtineet niille virkkaamassani korissa pölyyntyä, kun keksin niille sopivan käyttötarkoituksen: patalaput. 


Inspiroiduin tästä Anu Harkin postauksesta, mutta muokkasin alkuperäistä ohjetta sen verran, että virkkasin joka toisen kierroksen ilman lisäyksiä. Koitin aluksi noudattaa ohjetta, mutta tuotoksistani tuli niin kupruilevia, että ne olivat kyllä kaukana patalapuista. Onneksi pienellä ohjeen muokkauksella homma alkoi sujua. :)


Alunperin ajattelin virkata kaksi patalappua, mutta sitten homma lähti vähän käsistä ja nyt niitä onkin kuusi. Jokaisessa värit hieman eri järjestyksessä, kuten kuvista näkyy. Äidille tosin jo tyrkytin puoliväkisin kaksi näistä, ettei meidän keittiön laatikot ole kohta ihan täynnä patalappuja. Näitä tekisi nimittäin mieli virkata vielä ainakin mustavalkoisena. :)


Näitä virkatessa tuli todettua, että jämälangat ovat yllättävän riittoisia, sillä sain käytettyä loppuun ainoastaan pari kerää. Onneksi maailma on kuitenkin jämälankaprojekteja pullollaan. :)

Ps. Ihan mahtavaa, että teitä lukijoita on viime päivinä tullut lisää näin runsain joukoin! Tervetuloa ja toivottavasti viihdytte juttujeni parissa. :)

Pps. Seikun sovellukset blogissa on meneillään arvonta blogin 2 -vuotis synttäreiden kunniaksi. Palkintona on lahjakortti voittajan valitsemaan suomalaiseen verkkokauppaan, joten kannattaa osallistua! :)

4 kommenttia:

 1. Tulipas söpöjä patalappuja! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirteitä patalappuja! Sinulla on tosi upeita töitä täällä. Olen itse kovin huono virkkaamaan, se ei oikein ole mun juttuni, mutta minusta kaikki virkattu ja muutenkin käsityöt ovat niiiiiin ihania :).

  Kiva kun kävit blogissani ja onnea arvontaan! Värikästä syksyn alkua :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista kommentista! :) Itsekin olen virkkaillut melko vähän aikaa ja kirjoista käsin sen opetellut. Mutta kaikki ei sovi kaikille. :)

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista