torstai 11. lokakuuta 2012

Tikkari -peitto

Virkkaus- ja kutomisinnostus taitaa olla melko krooninen sairaus käsityöihmisten keskuudessa aina talvisin ja syksyisin. Omalla kohdallani virkkausvirus iski tänä vuonna jo huomattavasti aikaisemmin ja aloinkin virkata torkkupeittoa jo keskellä kesää. Peittoon tarvittavat palaset ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa, mutta innostuttuani virkkaamaan täällä esittelemääni päiväpeittoa, on niiden yhdistäminen jäänyt roikkumaan to do -listalle. Nyt torkkupeitto on kuitenkin vihdoin valmis! :)


Peiton ohjeen bongasin alunperin Kotilieden numerosta 3/2012. Ympyröiden virkkaamiseen päädyin kuitenkin lopulta käyttämään täältä löytämääni ohjetta. Näin ympyröistä tuli hieman isompia. Lankana käytin alkuperäisen ohjeen mukaan Taito Pirkanmaan paksua Pirkka -lankaa. 


 Peitto koostuu siis 90:stä ympyrästä, joista jokainen on erilainen. Peitossa on käytetty kymmentä eri väriä. Ohje on yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen: virkkaa 9 keskustaa kullakin eri värillä (yhteensä 90 keskustaa). Virkkaa jokaiseen samanväriseen keskustaan erivärinen reuna. 


Kokoa peitolle tuli noin 80x70 cm, eli melko pieni se on. Meidän kissaneidit on kuitenkin sen jo omaksi nukkuma-alustakseen valloittaneet ja siihen käyttöön se onkin oikein sopiva. :)


Takaa ympyrät on ommeltu toisiinsa kiinni muutamalla pistolla. Palojen yhdistämiseen käytin Novitan valkoista Milla -lankaa, jonka nappasin kauppareissullani mukaan paikallisesta S -marketista. Siitä johtuvat siis nuo kuvissa näkyvät valkoiset langanpätkät. :)

5 kommenttia: