perjantai 10. elokuuta 2012

Uutta kirjahyllyssä

Tilasin jokin aika sitten Adlibrikseltä muutaman askarteluaiheisen kirjan, jotka ajattelin nyt esitellä teille. Seuraavaksi siis vuorossa melkoinen kuvapläjäys kirjavinkkien muodossa.
Sharon M. Reinhartin Tea Bag Folding Through The Seasons oli pakko tilata, kun näin Anskin blogissa sen ohjeilla taitellun kukkasen. Origamimekkokortin myötä innostuin origameista ja kaikenlaisesta taittelusta, joten tälle tulee varmasti käyttöä. Kirja sisältää siis ohjeita erilaisten korteissa käytettävien paperikoristeiden taitteluun. Ainut miinuspuoli tässä kirjassa on se, että se on kovin ohut, eikä ohjeita ole siis kovin paljon. Yhdeksän euron hintaan kuitenkin hyvä ostos ja onneksi netin syövereistä voi etsiä lisää malleja sitten, kun kirja on koluttu läpi. :)
Nettikaupoista tilatessa kirjan kansikuva vaikuttaa omalla kohdallani ostopäätökseen melko paljon. Tässä kansikuvassa ihastuin tuohon taaimmaisena näkyvään korttiin. Kun hintakaan ei päätä huimannut, oli tämä pakko klikkailla ostoskoriin myös. Kyseessä on siis Exquisite Embellishment For Paper Crafts, jonka on kirjoittanut Keri Lee Sereika. Kirjaan on koottu ohjeita, joiden avulla voi valmistaa koristeita omiin kortteihin. Tarvikkeina on käytetty esimerkiksi nauhaa, nappeja ja huopaa. Tämäkin kirja on melko ohut, mutta sisältää muutamia ihan kivoja ohjeita. :)
Sherry Stevesonin The Scrapbook Embellishment Handbookista mulla oli kansikuvan perusteella melko korkeat odotukset ja ehkä sen vuoksi kirja osottautui lopulta pieneksi pettymykseksi. Koska kirja on suunnattu skräppääjille, ei siinä ole itselleni kovinkaan paljon käyttökelpoisia ideoita. Ajan kanssa tästä kuitenkin varmasti löytyy jotain inspiraatiota kortteiluunkin. Kirjan leiskat ja ulkoasu ovat kauniita, joten skräppääjille voin ehdottomasti suositella tätä!
Koska olen tehnyt leimaamalla vasta melko vähän kortteja, halusin jonkun leimakuvien värittämistä käsittelevän kirjan. Päädyin lopulta tähän Keri Lee Sereikan kirjoittamaan Coloring Techniques For Card Making -kirjaan. Kirja ei kuitenkaan ollut aivan sellainen kuin olisin toivonut. Konkreettisia väritysohjeita oli melko vähän ja kirjassa keskittyi enimmäkseen esittelemään mistä materiaaleista kyseinen kortti on tehty ja mitä värejä siinä on käytetty. Onneksi esimerkkikorteista voi kuitenkin inspiroitua muutenkin kuin värittämisen suhteen. :)
Viimeisenä esittelyyn pääsee In Love With Paper Crafts. Tätä kirjaa ei ainakaan voi sanoa liian ohueksi, sillä sivuja siinä on lähemmäs 300. Kirjassa on esitelty yli 400 projektia, joiden joukossa on niin kortteja, skräppileiskoja kuin muitakin erilaisia paperiaskarteluita. Tätä kirjaa täytyy selailla moneen kertaan, jotta bongaa kaikki kivat ideat. Tätä voin ehdottomasti suositella! :)

Onnittelut, jos jaksoit lukea tämän maratonpostauksen loppuun asti. Löytyykö omasta hyllystäsi joku näistä tai aiotko tämän postauksen luettuasi hankkia jonkun näistä? :) 

Muitakin kirjavinkkejä saa heitellä kommenttiboksiin!

2 kommenttia:

  1. Kiva kun jaksoit esitellä ostoksiasi! Embellishment-kirja näyttää kyllä kivalta :)

    VastaaPoista
  2. Uskon kyllä, että tykkäisit siitä. :) Eikä hintakaan tosiaan ollut paha!

    VastaaPoista