sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ideoita sunnuntaihin

Tein aamulla taas pienen tutkimusmatkan Craftgawkerin ihmeelliseen maailmaan ja päätin jakaa muutaman lempparini myös teidän kanssa.


Monille punotut "ystävyysrannekorut" tuovat mukanaan muistoja lapsuudesta. Itsekin muistan joskus tehneeni näitä ala-asteen käsityötunneilla. Rykelmä värikkäitä rannekoruja näyttää kivalta ranteessa, varsinkin kesäisen ruskettunutta ihoa varten. Ohjeen ystävyysrannekorun valmistamiseen löydät täältä.Tässä pari perinteisestä ystävyysrannekorusta tuunattua versiota. Itse tykästyin etenkin tuohon niiteillä koristeltuun versioon. Ohjeen löydät täältä.


Kivan näköistä jälkeä saa aikaan myös timanttinauhalla/palloketjulla, vahapintaisella nauhalla ja nahkanauhalla. Ohjeen tämän rannekorun valmistamiseen löydät tämän linkin takaa.

 

Jos kaapissasi lojuu käyttämättä jääneitä metallisia rannekoruja, voit uudistaa ne nopeasti muliinilangan avulla. Simppeli ohje macramé -tekniikkaan löytyy täältä.


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä tälläinen siemenhelmistä, vahapintaisesta nauhasta ja napista valmistettu rannekoru. Ohjeeseen pääset tästä.  

Lopuksi vielä pari ideaa tämän mun tyhjästä iskeneen rannekoruhullutuksen ulkopuolelta. 


Soma, helppo ja nopea keino tuunata housut on ommella muutama nappi esimerkiksi taskun reunaan. Farkuissa idea ei ehkä toimi ihan yhtä hyvin, mutta heti kun kaapistani löytyy tarkoitukseen sopivat housut, aion tätä ideaa kokeilla. Alkuperäisen postauksen voit lukea täältä. Samaiselta sivulta löytyy myös ohje kivaan vetoketjuilla tuunattuun paitaan, klik klik.

 

Rautakaupasta löytyvistä maalikartoista voi askarrella monenlaisia juttuja. Tässä yksi niistä. Maalikartoista on leikattu kolmion muotoisia palasia ja ne on aseteltu vierekkäin kartongin päälle. Lopputulos iskee täysillä ainakin muhun. Tähän tarkoitukseen voi toki käyttää ihan tavallista kartonkiakin, mutta itse tykkään maalikarttojen kiiltävästä pinnasta. Ohjeen tähän taideteokseen löydät täältä.

2 kommenttia: