sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Uusi alku

Reilu kuukausi sitten meidän elämä meni kertaheitolla uusiksi, kun muutimme Tampereelta pieneen kotikaupunkiini Orimattilaan. Ahdas asuminen pienessä kerrostalokaksiossa vaihtui elämään lapsuudenkodissani, jonka remontoimme kevään aikana lattiasta kattoon. Elämässä tapahtuneet suuret muutokset johtivat siihen, että kaipasin jotain muutosta myös blogini suhteen. Olin remonttikiireiden vuoksi laiminlyönyt blogin kirjoittamista koko kevään ja lopulta alkoi tuntua siltä, ettei vanha blogi ollut enää lainkaan sellainen, kuin olisin halunnut sen olevan. Niinpä päätin aloittaa tämän rakkaan harrastuksen alusta ja perustaa uuden blogin. Tervetuloa mukaan inspiraatiota etsimään! :)

Ensimmäisen postauksen kunniaksi päätin heittää kehiin inspiraatiokuvia, jotka löysin craftgawkeria tutkiessani. Toivottavasti tekin löydätte näiden joukosta toteuttamisen arvoisia juttuja! :)


Suurelta osalta askartelijoista löytyy varmasti to do -lista, joka sisältää kymmeniä ja taas kymmeniä projekteja, jotka haluaa toteuttaa "sitten joskus". Omalla listallani ovat jo luvattoman kauan roikkuneet rusetin malliset hiuspinnit, joita on ollut tarkoitus tehdä niin myyntiin kuin omaankin käyttöön. Craftgawkeria selaillessani löysinkin hyvän ohjeen, jota noudattamalla rusetit valmistuvat kädenkäänteessä. Ohjeeseen pääset tästä!


Washi/masking teippejä on allekirjoittaneelle kertynyt jo monenmonta erilaista, koska niiden ihania värejä ja kuvioita on vaan mahdoton vastustaa. Käyttökohteitahan niille löytyy ihan rajattomasti, joten voisi kai sitä huonompiakin asioita keräillä. Jos meillä olisi valkoinen näppäimistö, koristelisin sen ehdottomasti erilaisilla teipeillä. Mustassa näppäimistössä idea ei valitettavasti toimisi yhtä hyvin, koska kuviot ja värit eivät erottuisi kunnolla. Yllä olevaan näppäimistöön pääset tutustumaan tarkemmin tästä!


Näitä viiksiavaimenperiä on myös ihan pakko kokeilla. Loistava ja myös hieman humoristinen lahjaidea miehille (joille ainakin allekirjoittaneen on aina ylitsepääsemättömän vaikea keksiä lahjoja). Tästä pääset katsomaan, kuinka viiksiavaimenperä tehdään!


Itse en ikimaailmassa laittaisi jalkaani niin korkeita korkoja kuin yllä olevassa kuvassa, mutta tätä bling bling koristeluohjettahan voi hyvin soveltaa myös matalampiin korkokenkiin tai esimerkiksi ballerinoihin. Alkuperäiseen postaukseen pääset tästä.


Monien muiden kalusteiden ohella meidän kodin ostoslistalla on tällä hetkellä kaksi Luhdan Köysi -rahia. Samantapaisen rahin voi kuitenkin virkata myös itse. Siten rahista saa juuri sen värisen, kuin itse haluaa. Yksi ohje virkatun rahin tekemiseen löytyy täältä. Itse kuitenkin ostan oman rahini suosiolla valmiina, sillä pelkään, että omasta rahistani tulisi liian löysä ja epämääräisen muotoinen.


Seuraavan kerran kun kaivan kutistemuovini esille, aion kokeilla näiden ihanien kutistemuovinappien valmistamista. Mikäli kutistemuovi on teille vielä tuntematon materiaali, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kerrassaan nerokas materiaali esimerkiksi korujen valmistamiseen. Kutistemuovia voit ostaa esimerkiksi täältä. Ohjeen yllä olevien kutistemuovinappien valmistamiseen löydät puolestaan täältä.


Nämä puisista värikynistä tehdyt korut nostavat väkisinkin hymyn huulille. Mikäli sinuakin alkoi lapsettaa ja haluat pistää värikynäsi palasiksi, löydät ohjeet oheisten korujen valmistamiseen täältä.


Tämä huopapalloista valmistettu ketju on ihanan erilainen koristeidea esimerkiksi joulukuuseen. Lisäksi ketjua voi käyttää koristeena esimerkiksi lastenhuoneessa tai -kutsuilla. Itse olen samanmoisen ketjun jo valmistanut ja ensi jouluna se tulee koristamaan meidän ihka ensimmäistä omaa joulukuusta. Ohjeet huopapallokoristeen valmistamiseen löydät täältä. Mikäli et jaksa pyöritellä huopapalloja itse, voit ostaa ne valmiina esimerkiksi täältä


Miehen mielestä meillä on jo nyt liikaa tyynyjä, mutta ainahan joukkoon mahtuu vielä yksi lisää. ;) Itse tehty tekstityyny on ihana idea, mutta vielä pitäisi löytää tarkoitukseen sopiva tyynyliina ja mieleinen teksti. Ohjeen tekstityynyn valmistamiseen löydät täältä.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

1 kommentti:

  1. ihania ideoita! löysin itse ainakin monta hyvää käsytyätä.:D

    VastaaPoista